Hjuldata på Smart

Et belastningsindeks bør berette både ejer og dækcenter om hvor meget automobilens fælge kan trykkes på. Når der tales om belastning er det vægten, og derfor er der tale om hvor meget køretøjet vejer, endvidere hvor meget man kan læsse i bilen.

I forbindelse med dæk snakker de om en hastighedsgodkendelse. Det er den højst tilladte fart med det givne fælge. Her er det altså ikke hjuldata fra Smart der er vigtigt, men hjul fabrikantens mening.

Smart er et kendt produkt, der er flere mennesker over lang tid har været meget glad for. Ligesom nogle andre biler, så har den 4 hjul på, og netop derfor bør der benyttes hjuldata på Smart.

Hvis der er mægtig kontakt, så stiger benzinforbrug. Det er altså ikke kun viden om hvordan hjulene spændes på autoen, men er i lige så stor stil et udtry for mulige størrelser.

Hjuldata er en optegnelse over bilmærker og modeller, der oplyser slutbrugeren om hvilke alufælge de bør investere i til kundens biler. Når fælgene på bilen roterer, så er der slid omkring hjulene der møder asfalten. Jo bredere stålfælgene desto mere modstand .

Hastigheden kan i fartsignalet kan afvige fra bilens nøjagtige fart, hvis der på bilen sættes stålfælge med en anden diameter end den korrekte i specifikationerne. Det er altså ret vigtigt at anvende en stålfælgestørrelse som er godkendt til køretøjet.